Du Vin, du pain, du Talairan

Tegen de Pyreneeën in Frankrijk, ligt iets zuidelijk tussen Narbonne en Carcasonne het plaatsje en gemeente Talairan. In deze prachtige omgeving, waar het toerisme nog geen vlucht heeft genomen, liggen de wijnvelden van Cave Coopérative de Talairan. Hier worden enkele heerlijke wijnen gemaakt met liefde voor het vak.

Eén van de wijnmakers is Cedric Malric en zijn vrouw Virginie. Sinds jaren zorgen zij samen met andere eigenaren van wijngaarden voor de continuïteit van de wijnen uit Talairan.

Eens in de zoveel jaar, maak ik een bezoek aan dit prachtige plekje in Zuid Frankrijk. Niet alleen om de heerlijke wijnen mee te kunnen nemen in de kofferbak van mijn auto, maar zeer zeker ook om de omgeving te beleven. Tot rust komen is daar regel. Niet alleen het dorpje waar een ieder lopend over straat, door de openstaande ramen de buren gedag kan zeggen, maar ook de bergen en de blik over de beginnende glooiingen van de start van de Pyreneeën, zorgen voor die rust. Uiteraard wordt er bij het rijpen van de druiven hard gewerkt en zeker als de druiven 'plukrijp' zijn is het dorp gevuld met werknemers van buiten de regio. 

Dit is de start van een verhaal over deze streek, ik zal in de toekomst vaker een blogje maken met daarbij foto's om het verhaal een gezicht te geven.

Leave a Reply