Biodiesel

Biodiesel is een plantaardige of dierlijke vorm van diesel. Biodiesel is duurzame energie gewonnen uit, bijvoorbeeld, gebruikt frituurvet. In Nederland tankt iedere dieselrijder, zonder dat hij of zij het doorheeft, bij de tank 5% biodiesel.

Toen ik ongeveer 12 weken terug de vraag kreeg wat biodiesel is, kon ik daar geen antwoord op geven. Na wat speuren op internet en veel lezen, kwam ik erachter dat biodiesel een product is welke in bulk geproduceerd wordt. Dit om de Europese richtlijnen te kunnen halen. In Europa is het verplicht om 5% biodiesel met de reguliere minerale diesel te vermengen.

Engeland

Na speurwerk, bleek dat in Engeland op grote schaal door particulieren biodiesel wordt gemaakt. In Nederland kon ik niks vinden wat er maar op leek. Waarom niet?

Die vraag bleef knagen en hield mij wakker. Immers, wij Nederlanders kunnen heel duurzaam bezig zijn met ons eigen afvalproduct. Wij kunnen CO2 neutraal autorijden, als we dat willen. Alleen de installatie om het te doen ontbreekt!

Importeren

De zoektocht naar een goede installatie werd gestart en al snel werd deze gevonden in Engeland. Ik ben direct in de auto gestapt en heb samen met mijn compagnon een bezoek gebracht aan de bedenker en maker van de GreenGenie. Ik heb daar het hele proces van frituurvet tot biodiesel mogen aanschouwen en dat sprak mij zeer aan. Wat leuk om te doen en om het daarna in je eigen auto te gooien.

Wij waren zo enthousiast dat, na een bezoek aan de plaatselijke pub met een hapje en een frisje (ja dat mocht, ik hoefde geen bier te nemen), we afgesproken hebben dat mijn compagnon en ik de verkoop voor Europa gaan regelen.

De website

We zijn nu een aantal weken verder en hebben ons helemaal verdiept in de GreenGenie Biodiesel installatie. Er is een website klaargemaakt en de teksten voor de folders en handleiding zijn overgezet. De eerste installaties zijn inmiddels verkocht.

We hebben leuke gesprekken in het buitenland, met mensen die interesse hebben in de wederverkoop van ons product. Op dit moment vinden er gesprekken plaats in een 5 tal Europese landen met potentiële wederverkopers.

Al met al een snelle en leuke wending in mijn zakelijke leven, maar gelukkig zie ik dit project echt als een hobby. Infra Diensten BV staat en blijft gewoon als bedrijf voor de volle 100% functioneren!

Meer informatie over GreenGenie vind je op onze website; GreenGenie Europe BV.

Om contact op te nemen:

GreenGenie Europe BV
Expansielaan 1
8466 SP NIJEHASKE
HOLLAND

Telefoon (0031) (0)85-2735424
E-mail info@greengenie-biodiesel.nl

Tags: , , ,

Leave a Reply